Monday, 9 January 2012

Komuniti 1M penggerak utama

HULU SELANGOR 6 Jan. – Komuniti 1Malaysia, sebuah pertubuhan sukarelawan yang disertai pelbagai kaum di negara ini, bakal menjadi penggerak utama dalam melancarkan program di bawah naungan Barisan Nasional (BN).

Menteri Penerangan Komunikasi dan Kebudayaan, Datuk Seri Dr. Rais Yatim berkata, komuniti itu, yang setakat ini mencecah 2,000 unit di seluruh negara, akan memainkan peranan bagi memastikan Gagasan 1Malaysia ilham Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak difahami serta diamalkan rakyat.

“Bersama-sama dengan 2,000 unit ini termasuk agensi di bawah kementerian, kita akan memupuk rangkaian untuk membantu kerajaan menjalankan tugas dengan prihatin, adil dan berkesan.

“Dengan lain perkataan, apa sahaja dianjurkan BN, unit Komuniti 1Malaysia akan bergerak, bekerja mewujudkan sukarelawan, menjadi pendokong, memberi ceramah, membantu orang yang susah dan kerja-kerja komuniti atau kemasyarakatan lain,” katanya ketika berucap pada Pelancaran Komuniti 1Malaysia di sini, hari ini.

Projek itu yang dirasmikan Najib, bertujuan memupuk perpaduan di kalangan masyarakat pelbagai kaum di Malaysia selain mewujudkan masyarakat celik maklumat selari dengan aspirasi 1Malaysia.

Rais turut mengingatkan rakyat supaya menilai dan menghargai segala usaha kerajaan, yang sentiasa komited dalam memperjuang serta memperkasakan masyarakat di Malaysia.

Beliau berkata, usaha itu harus dibalas dengan sokongan padu dan kerjasama erat yang berterusan antara rakyat dengan pemerintah. – BERNAMA

No comments:

Post a Comment